PRESTATIONSTIPS

Vecka 43
Gör en lista på trivsamma belöningar direkt efter att du genomfört en bra prestation eller en bra tävling. Se till att skapa en speciell atmosfär när du belönar dig själv (tänd ett ljus, var för dig själv eller liknande?!). Se till att du verkligen belönar dig och slarva inte över den här biten! Det är viktigt att du förstärker en bra prestation! Det lär sig hjärnan av.

Vecka 42
Har du stelnat? Gör du saker och ting på ungefär samma sätt som alltid gjort dem? En av livets stora gåvor är att vi människor kan fantisera och vänta oss saker om framtiden. Vi kan planera och i tanken skapa bilder av vad vi vill ska bli verklighet. Tänk en stund på hur tråkigt livet skulle te sig om allt var förutbestämt, alternativt du redan visste hur det skulle gestalta sig. Det fantastiska med livet är ju att det blixtsnabbt kan ta sig nya vägar och ge nya möjligheter. Av detta skäl måste du lära dig älska förändring för det är det enda vi tror oss veta är konstant! Känn ingen rädsla - njut av utmaningen istället!!

Vecka 41
En "fanatiker" är en person som fördubblar sina ansträngningar i samma ögonblick han/ hon inser att det är omöjligt att nå målet. Var lite fanatisk ibland! De personer som aldrig ger upp trots dåliga odds blir ofta förebilder att härma och efterlikna. De ger energi till alla dem som alltför tidigt och ofta helt i onödan ger upp en prestation som faktiskt var möjlig.

Vecka 40
Har du tänkt på vilken liten skillnad det är mellan humor och humör. Det är bara två små prickar som skiljer...?! Vilken är min poäng? Jo - du lever bara knappt 30.000 dagar på detta klot och det vore väl olyckligt att gå omkring och ha det tråkigt under denna relativt korta tid, eller hur? Se till att du och din omgivning har det gott, roligt och trevligt. Det handlar inte om att man ska gapflabba jämt, så roligt är inte alltid livet. Men om man skrattar ofta påverkas en rad inre signalsystem i hjärna och kropp som gör att du mår bättre och presterar bättre. Inte dumt eller hur!

Vecka 39
För att kunna återupprepa och utveckla en god prestation måste du tala om för hjärnan att du faktiskt har lyckats tidigare. Av detta skäl är det av stor vikt att du förstärker goda prestationer på något sätt. Annars är risken stor att framgången faller i glömska eller förvanskas med tiden. Ett bra sätt att bygga vidare på en god prestation är att skriva ner lite varje dag om det som gick bra och din egen teori om varför det gick bra. Denna "dagbok" är oerhört skön att bläddra i när det går lite tyngre eller när man känner för att spänna bågen lite extra.

Vecka 38
Frågor är det mänskliga medvetandets laser. Använd deras kraft och energi för att skära igenom hinder och utmaningar!

Vecka 37
Nästan alla högpresterare omger sig med rådgivare som hjälper presteraren rätt i djungeln av krav och förväntningar. Så har det varit i årtusenden och bakom de flesta berömda män och kvinnor hittar man personer som tjänat som kloka gubbar, rådgivare, mentorer, bollplank. Deras uppdrag har gått ut på att visa kloka vägar till mål som till förstone kanske visat sig vara svåra eller ouppnåeliga. Oftast har det gått bra, stärkt prestationen och skapat goda möjligheter att nå nya mål. Fundera en stund. Vilka är dina vägvisare och ger du dem bästa förutsättningar att hjälpa dig?Om företaget Rådgivning Föreläsningar Böcker Webshop Aktuellt Tips Om Johan Plate Kontakt